Brugerlogin

Indtast dit brugernavn og kodeord her for at logge ind på websitet:
Log ind

Har du glemt dit kodeord?

Vil du vide mere om Alderslyst Kirkes historie, er du velkommen til at kontakte sognepræst Poul Geil, som vil være behjælpelig. Du er også velkommen til at rette henvendelse til kirkekontoret.

FØR ALDERSLYST KIRKE

Indtil bydelen Alderslyst fik sin egen kirke, var det kirken i Balle, som var sognets kirke, og både sokkel og prædikestol fortæller om denne fælles historie. De store sten, som danner soklen, er fra Balle Sogn, og prædikestolen er fremstillet af træ, som tidligere havde været brugt i Balle Kirkes tagværk.

KIRKESKIBET

Skibet i kirken er en model af skoleskibet København, som forliste ved juletid i 1928, på vej fra Buenos Aires til Australien. Eftersøgningen var i fuld gang, da Alderslyst Kirke blev bygget, og hverken skib eller besætning blev nogensinde fundet. Modellen er udført af Jens Emil Andersen og er ophængt i 1954, ved kirkens 25 års jubilæum.


RESTAURERING 1975-77

I årene 1975-77 blev kirken gennemgribende restaureret, og kirken fik sine karakteristiske mosaikruder, skabt af kunstneren Sven Havsteen-Mikkelsen. I 1977 fik kirken sit nuværende orgel, bygget af Th. Frobenius og Sønner Orgelbyggeri og med 21 stemmer.

SKULPTURER

I 1978 blev den første af kirkegårdens mange skulpturer rejst. Den er skænket af Marie Gisselbæk, og siden er flere skulpturer kommet til. De er alle skabt af kunstneren Erik Heide.

Alderslyst Kirke ligner en klassisk landsbykirke, og da den blev opført, lå den da også et godt stykke udenfor byen. Arkitekten var den lokale Edvard Jensen, og året var 1929. Tre år før var kirkegården blevet indviet, men ellers var kirken dengang omgivet af marker, og den store Kejlstrupvej var en markvej.