Brugerlogin

Indtast dit brugernavn og kodeord her for at logge ind på websitet:
Log ind

Har du glemt dit kodeord?

Erik Heide er kunstneren bag de mange skulpturer på kirkegården. Skulpturerne står fast, men tolkningen er fri, for sådan ønsker Erik Heide, at det skal være.

Langs stien mellem kirken og sognehuset finder vi 12 steler med hver sit enkle og tankevækkende motiv. De er rejst i 2004, ved indvielsen af det nye sognehus.

PORTEN

Nærmest kirken står skulpturen Porten, rejst i 1978, og vi kan både se den som porten fra livet til døden og fra døden til livet. Med til skulpturen hører en granitblok med et kors, som ligger lidt tilbage for selve porten, og den kan vi se som en fortælling om, at den korsfæstede og opstandne Kristus er med os, når vi dør.

VINGEN

Vingen er rejst i 1999. Den massive sten er delt i to, og vi kan se det som en fortælling om den sprængte grav. To morgener hver sommer er der  gudstjeneste ved Vingen.

FUGLEFLOKKEN

Den nyeste af skulpturerne er Fugleflokken, som er rejst i 2012. I livet er det ikke alt, som går op, og sådan er det også med skulpturen her, for kun nogle af fuglene har begge vinger.

OPSTANDELSESKORSET

Opstandelses-korset er rejst i 1994. Stenen er brudt af linjer, der danner et kors, og midt i er der et hul, som kan være en antydning af gravens åbning.

DET HØJE, SLANKE KORS

Det høje, slanke kors, som stræber mod himlen, er med keltisk præg og er rejst i 1996.

KORSET VISER LYSET

En af de største af skulpturerne er Korset viser lyset, som er rejst i 2008. Det er en monumental sten, men lyset gennem korset bryder stenen og dens mørke flade.

Mindesten

En særlig mindesten er rejst på initiativ af Garderforeningen for Silkeborg og omegn. Den vil vi også gerne præsentere her på siden.

En sten for dem, der gav deres liv, blev rejst i 2011. Stenen er ikke en replik til det rigtige eller forkerte i at udsende soldater til missioner i andre lande, men kan give rum til nogle af de mange tanker, som efterladte og tidligere udsendte kan have.